Den otevřených dveří 14.3.2015

V sobotu 14.3.2015 proběhl  den otevřených dveří spolku pro volný čas Novovesan, ,který se konal již po třetí. Setkali jsme se ve spolkovém domě, kde již třetí rok Novovesan funguje.

Nejprve se předvedl dětský pěvecký sbor Novovesánek. Děti zazpívaly několik nových písní. Pro některé nové zpěváčky to bylo úplně první vystoupení. Děti měly již došité kroje, a tak se předvedly i v krojích. Potom nám děti společně se Zuzkou Kubelkovou ukázaly, jak probíhá běžná zkouška sborečku a všichni jsme se rozezpívali, protože nás čekalo překvapení. Všichni diváci se naučili písničku a potom ji společně zazpívali s Novovesánkem.

Po Novovesánku se nám předvedly kytarystky, zpěvačky a klavíristka. Nejprve zahrála na piáno Eliška Vojtíšková společně s Terkou Lubasovou, která hrála na kytaru. Potom přišla na řadu Pája Lubasová, která hrála na kytaru a zpívala a nakonec se předvedla v sólovém zpěvu i Kačka Linková. Děvčata zazpívala nádherně a patří jim velký obdiv za jejich perfektní výkon.

Po koncertě jsme všichni mohli jít tvořit a soutěžit. Chlapci z turisticko – dobrobružného kroužku Dobrodruzi měli v tělocvičně připravené soutěže a taky křížovku. V keramické dílně se tvořilo o sto šest, vznikaly dlaždice a keramičtí ptáčci, v korálkové dílně se tvořily z drátků a korálků stromy, v dolní klubovně byla nachystaná jarní dílna.

Za spolek Novovesan děkuji všem návštěvníkům a rodičům, kteří nás svoji návštěvou podpořili a my si mohli v klidu říct, že to co děláme má smysl.

Velké poděkování patří paní učitelce Aleně Melingerové, která připravila keramickou dílnu a již třetím rokem vede keramický kroužek pro menší děti. Také bych chtěla poděkovat Klárce Kiesewetterové, která se s velkou trpělivostí postarala o korálkovou dílnu. Dík patří i Zuzaně K., VěrceH., Janě K., Šárce M., Báře E., Daně Š. , ale hlavně všem dětem, protože byly báječné.1 2 3 4

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář